FJSE Blog

Segíts, hogy segíthessünk

  • Home / Alapítók / Somogyi Norbert

Somogyi Norbert

Balatonparti fiúként – aki elég sokat mozoghatott szüleinek és nagyszüleinek kertjeiben, szőlőiben és szabadidejében a természetben – elég későn kezdtem el sportolni.
Megismerkedésem a futással – úgy a 2000-es évek elején – örök emlék marad. Egy őszi délutánon a Széchenyi Gyógyfürdőben strandolva figyeltem fel vidám emberekre, vegyes korú társaságokra akikben a jó hangulaton kívül a futócipő volt a közös pont. Később megtudtam, hogy aznap volt az épp esedékes őszi maraton, és a futók a távok teljesítése után a fürdőben lazíthattak, oszthatták meg közös élményeiket.
Valahol ott dőlt el bennem, hogy a jó hangulat ezen formája hiányzik az életemből. A legközelebbi futórendezvényen már elindultam, egy akkor nekem még hosszúnak tűnő 3km-es távon, valahol a Normafán. Aztán gyűltek a kilométerek, a szépen lefűzött rajtszámok, később az emlékérmek. Azóta hosszabb-rövidebb kihagyásokkal, de mindig visszatalálok az aszfaltra. Újra és újra amiatt, mint ami akkor is nagyon megérintett. A társaság miatt. Nem mondom hogy nem foglalkoztatott egy ideig a
teljesítmény, de mára rájöttem hogy igazán a csapat miatt érdemes csinálni. És ha ebben a csapatban a jó hangulat mellett még segíteni is tudunk másokon, akkor minden lefutott kilométer, minden nevetéssel eltöltött óra csak gazdagabbá tesz. Engem is, másokat is. Mert létezik az a mosoly és az az ölelés, amit ha átélsz, nem számítanak a másodpercek.

Vélemény, hozzászólás?

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian